Vardag och bliss

Kvinnan, livet och yogan

Vardag och bliss är min tredje bok om yoga. Det har blivit tre böcker på ganska kort tid, men de har alla varit med mig i flera år och liksom väntat på rätt tillfälle att bli skrivna. Vardag och bliss har jag upplevt varit extra angelägen om att få sig en fysisk form.

Boken tar avstamp i mitt eget liv och mina egna erfarenheter; att vara kvinna i ett liv som består av mycket vardag – det är ju där vi tillbringar största delen av våra liv. I vardagen. Trivs och mår vi inte bra i vår vardag kan det lätt kännas som att allt bara är en enda lång kamp eller transportsträcka. En ständig längtan efter något annat, semester eller en lottovinst.

För mig vände livet till det bättre, rentav till något riktigt bra, när jag hittade yogan för snart två decennier sedan. Det var kombinationen av andning, rörelse och livsfilosofi, som gjorde att jag småningom kunde landa i både kroppsmedvetenhet och sinnesro. Det sistnämnda förde med sig inte bara ett helt nytt sätt att förhålla mig till livet, utan också en obändig lust att dela yogan vidare. Har jag kunnat förändra mitt liv och min attityd till det bättre, så kan även andra göra det – jag vill dela vidare det som hjälpt och stöttat mig!

”De flesta av oss lever helt ordinära liv, det är vardag och ja, ytterst jordiskt för det mesta. Det är inte alla förunnat att resa bort för att förverkliga sig själv eller bo utomlands i perioder för att leva ut sin spiritualitet. Det är helt fantastiskt om det är något som är möjligt, såklart, men jag tror att vi är många som behöver få a little sparkle i livet precis som det är. Få verktyg, lifehacks och tekniker som funkar medan livet pågår.

I början på min yogaresa stötte jag också på begreppet yoga för kvinnor och kände direkt att det väckte något i mig. En nyfikenhet kring vad är yoga för kvinnor, varför behövs en yoga specifikt för kvinnor och på vilket sätt kan den göra skillnad i livet.

Vardag och bliss : kvinnan, livet och yogan handlar därför om att vara kvinna och att hitta vägar till ett skönare liv. Om att skapa bättre förutsättningar för hormonbalans och upplevelse av att hålla hälsan i sina egna händer.

Boken är fylld med yogiska lifehacks, men också inspiration och kunskap från andra holistiska principer. Jag förklarar också så lättillgängligt som möjligt om hormoner och kvinnans cykler under de fertila åren, klimakteriet och menopausen. Vi behöver förståelse för hur våra kroppar fungerar och vi behöver veta hur vi bäst tar hand om oss.

Vardag och bliss är högst personlig, men samtidigt faktaspänd. Innehållet hälsar på i både min värld, yogans, vetenskapens och den alternativa. Kunskap från olika traditioner vävs samman och skapar det jag vill kalla helhetshälsa. Min ambition är att kombinera det bästa av fler världar och skapa ett tänk, och en yogateknologi, som funkar för kvinnan oavsett var i livet hon befinner sig. Allt nedkokat till vardagsnivå – det ska vara enkelt att göra förändringar och förändringarna ska vara görbara oavsett var i livet du befinner dig!

Innehåll

Hur allt började – varför yoga för kvinnor
Natur – kvinnan och naturen
Hormoner – de fertila åren, klimakteriet och menopausen
Livsstil – stress, sömn, återhämtning, näring och träning
Självomhändertagande – kroppen, sinnet, känslorna och tankarna
Yoga och meditation – kundalini-, hatha- och yinyoga.
– enkla yogapass och meditationer för en skönare tillvaro
Yoginiporträtt – personliga historier om yogan och livet som kvinna
Eftertanke – uppmuntran till paus och reflektion

Antal sidor: 178
ISBN: 978-952-94-5019-0 (PDF)
Pris: 15 euro

Här kan du kika lite i boken!

Vill du ha ett eget exemplar av boken?

Boken i tryckt format är slutsåld, men du kan beställa boken som PDF direkt av mig. Efter köp får du senast följande vardag en nedladdningslänk.