Yoga hos Jakobstads Arbis 2021-22

woman squatting on ground while raising both hands


Mina kurser och workshops hålls endera i TT-hallens spegelsal eller Arbis Yogasal, mer info under respektive kurs när du klickar in dig på anmälan.


Stark genom livet – föreläsning, yoga och tankesmedja för kvinnor mitt i livet
Torsdag 9.12.2021 kl. 18:15-20:45
Kursavgift 13,00 €

Hur tacklar vi att kroppen och sinnet förändras med åren? Vad händer när vi tassar in i klimakteriet och ingenting längre är och känns som det brukar? Hur kan vi påverka vårt välmående och är det ens möjligt att känna sig stark och balanserad fast vi närmar oss menopaus?

Allt detta och mycket mer kommer vi dyka in i under workshopen. Under föreläsningen får du en översikt över klimakteriets faser, samt tänk och konkreta råd för helhetshälsa. Föreläsningen mynnar ut i en tankesmedja där du tillsammans med dina medsystrar ges utrymme till både diskussion och meditation. Kvällen avslutas med ett mjukt yogapass och en välgörande djupavslappning.

Workshopen passar i synnerhet dig som är 35+ men också andra som vill veta mer om klimakteriet och hur yogan kan utgöra en viktig pusselbit i helhetshälsan. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs för deltagande.


Hjärnstark – du är inte dina tankar
13.01.2022 – 03.02.2022
Torsdag 17:15-18:45
Kursavgift 20,00 €

Fyra kurskvällar med massor av meditation som stärker hjärnan! Med tekniker ur både hatha- och kundaliniyogan kommer du att få yogakroppen varm och lära dig enkla meditationer för närvaro, medvetenhet och insikt kring tankarnas inverkan i välmåendet.


Känslostark – du är inte dina känslor
17.02.2022 – 17.03.2022
Torsdag 17:15-18:45
Kursavgift 20,00 €

Hatha- och kundaliniyoga för medvetenhet kring känslor och hur de påverkar oss. Våra känslor är unika, personliga upplevelser, som ibland kan kännas övermäktiga – både i det ljusa och mörka. I yogan hittar vi tänk och tekniker för att lära oss härbärgera allt det vi känner, utan värdering eller flykt.


Självstark – du är inte dina prestationer
31.03.2022 – 28.04.2022
Torsdag 17:15-18:45
Kursavgift 20,00 €

I yogarummet kan vi hitta motvikt till områden i livet som är präglade av prestation, mål och rigida ramar. I yogan får vi landa i kroppen, stilla sinnet och odla den inre styrkan. Med avstamp i både hatha- och kundaliniyoga ägnar vi fyra tillfällen åt kroppsbejakande rörelse och expanderad medvetenhet, för att verkligen landa i den du i sanning är.


Naturnära yoga
Kursavgift 13,00 €

Naturnära yoga är precis vad det låter som. Vi klär oss i enlighet med vädret och räds inte att det kanske inte är den varmaste, soligaste kvällen. Är det kyligare anpassas yogan så att vi håller värmen!

Vi kommer vandra en liten bit och yoga tätt, tätt intill naturen – rörelser och positioner i symbios med det som finns runtomkring oss. Vi kommer andas in massor av ny livsenergi och andas ut det som vi inte längre behöver. Vi går och rör oss i mindfulness medan vi suddar ut gränserna mellan oss och naturen!

TILLFÄLLE 1
5.5 kl. 18-19.30 Fäboda
Vi träffas vid kaffestugan i Fäboda och tillbringar vår kväll invid havet. Vi vandrar cirka 5 km. Du klär dig så att du kan hålla dig varm och torr. Vi kommer fokusera på vattenelementet – rörelse, positioner och andetag knyts samman för mer flöde i ditt liv. Ta med ett sittunderlag. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.

TILLFÄLLE 2
12.5 kl. 18-19.30 Pörkenäs
Vi träffas vid Pörkenäs lägergård och tillbringar kvällen längs med vackra stigar och invid vattnet. Räkna med en promenad på cirka 5 km. Du klär dig så att du kan hålla dig varm och torr. Temat är jord och hur du jordar dig för mer närvaro och stabilitet i ditt liv. Ta med ett sittunderlag. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.


Sommarflöde
2.06.2022 – 30.06.2022
Torsdag 18:30-20:00
Kursavgift 20,00 €

Yoga in sommaren! Rörelseglädje med fokus på inre skönhet, som får huden att stråla och kroppen att lustfyllt sträcka på sig. Dynamisk, tillåtande yoga, som passar dig som yogat lite tidigare. Om vädret tillåter yogar vi utomhus (mer information innan kursstart).