PEDERSÖRE MI

ArbisMI_Pöre_bild

Kortkurs i Pedersöre MI:s regi


YOGA SOM HJÄLPER

Torsdagarna 17. januari, 14. februari och 14. mars
kl. 19:00-20:30
@Bennäs skola, Bennäs

Under tre torsdagar utforskar vi yoga och meditation, som stöd för att stressa av, ta hand om kroppen, stärka ryggen och gynna hormonbalansen. Kurskvällarna passar alla, oavsett om du yogat tidigare eller inte, och rörelserna kan anpassas så att de fungerar hur än din kropps förutsättningar och begränsningar ser ut.

Torsdag 17.1 – De-stress och avslappning

Under denna kurskväll tar vi hjälp av yogans tekniker för att sänka stressnivå och -känsla i kroppen. Vi fördjupar oss i andningsövningar och leder kroppen genom skonsamma rörelser, som aktiverar bromspedalen i oss – vi tar oss från fly och fäkta, till lugn och ro. Djupavslappning och hjärtevarm meditation avslutar kvällen.

Torsdag 14.2 – Rörlig rygg, rörligt sinne

En trött rygg avspeglar sig i hela vårt mående. Stelhet och känsla av låsningar begränsar oss. Tack vare mjuka rörelser och stärkande positioner, i enlighet med kroppens naturliga rörelsemönster, kan vi återställa cirkulation och balans i vår rygg. Djupavslappning och en andningsmeditation avslutar kvällen. (Obs! Vid akuta eller svåra ryggproblem rekommenderas t.ex. fysioterapi)

Torsdag 14.3 – Hormonbalans

Under kurskvällen etablerar vi kontakt med våra körtlar för att gynna hormonbalansen i kroppen. Yoga kan ses som självmassage, eftersom vi kombinerar medvetet andetag, koncentration och rörelse. Samtliga våra cirkulatoriska system gynnas. Vi avslutar kvällen med djupavslappning och en meditationsövning, som stöttar vårt körtelsystem.

ANMÄLAN VIA MI!